2018. már 08.

Nőnapon a férfiakhoz…

írta: Kurunczi Mária
Nőnapon a férfiakhoz…

_fortepan_11535.jpgA nőnap alkalmából engedjétek meg, hogy ma reggel is elfogadjuk a kávét, amit az ágyba hoztok - ha másért nem, csak azért, hogy daráljuk le.

Szeretnénk tudni, mit is jelent Nektek a nőnap?

Ugye az Isten megteremtette a földet, lepihent. Majd megteremtette az embert, lepihent, végezetül megteremtette a NŐT, és azóta se Istennek, se embernek nincs pihenése.

Nos, ma megengedjük, hogy pihenjetek: de csak miután elkészítettétek a reggelinket, elvittétek a gyereket az óvodába, iskolába, egyetemre, visszafelé bevásároltatok, és ha marad időtök két sör között, megfőzhetitek az ebédet, de három fogásost, mert ma ünnep van.

Na, jó, ebéd után ledőlhettek egy fél órára, de csak velünk, és nem a barátnőtökkel, azt hagyjátok meg a hétköznapokra.

Miután ebbéli tevékenykedésteket befejeztétek, kimoshatjátok a függönyöket, megpucolhatjátok az ablakokat, elvégre nyakunkon a húsvét is.

Hallom már a morgásotokat.

Ne morogjatok, mert a java eztán jön!

El kell menni, összeszedni a gyerekeket az óvódából, iskolából, az egyetemről. Elkészíthetitek a vacsorát, de csak a gyerekeknek, mert minket úgyis vacsorázni visztek.

Feltehettek egy program mosást. Ja, hogy elromlott a mosógép? Legyetek szívesek azt is megjavítani. Nézzetek körül a lakásban ég-e minden izzó, ha hiányosságot találtok, cseréljétek ki. Szeretnénk, ha este minden fényárban úszna.

Ja, hogy már olyan fáradtak lesztek, hogy ekkora fényben sem láttok, ne törődjetek vele, mi mindennap megcsináljuk ezeket. Csodálkoztok, hogy estére kelve, nincs kedvünk lefeküdni.

Pedig mi ugyanezt várjuk el tőletek, az év egyetlen napján.

Igaz nem sokára jön az anyák napja, akkor megismételhetitek ebbéli kedvességteket, akkor már lesznek segítségeitek, a gyerekek.

Ha virágot akartok hozni, lehet bármilyen, csak ne rózsa, mert a tüskéket elég elviselni az év 364 napján.

Bár tudjuk, a rózsa a virágok királynője, de ma mi szeretnénk lenni a királynőtök.

És hogy miért írtam le mindezt, hogy ha valaki elfelejtené, azért köszöntsetek bennünket, főleg azokra is gondoljatok, akik mondjuk, önhibájukon kívül egyedül vannak, mert azért a statisztika azt mutatja, ma Magyarországon az egy férfira jutó nők aránya 9 és fél. Hogy a fél hogy jött ki, nem tudom, de ezt a statisztikát is férfiak számolták ki.

Aztán az év 364 napján csak férfi nap lesz - otthon is és a kocsmákban is.

BOLDOG NŐNAPOT, na, meg férfinapot is!

Kép: Fortepan 11535
Évszám: 1929
Orig: Gádoros Lajos

Szólj hozzá

Fősodor Curia