2020. már 26.

Egy zokni pár válása

írta: Kurunczi Mária
Egy zokni pár válása

dress-637466_1920.jpgŐk mindig a mosás előtt ütköztek össze. Már messziről megismerték egymást. Fekete alapon halványszürke csíkokkal. Ilyenkor menekültek egymástól. Nem elég, hogy az ember lábán össze vannak zárva.  Volt, hogy az egyik lecsúszott, csak azért, hogy a másik ne érjen hozzá, erre mit ad Isten, a másik azért is mellé csúszott.

De ez a mosás most jó alkalom lesz, hogy távol legyenek egymástól.

Meg is próbáltak jó messzire gyűrődni.

A zokni férfi meglátott egy szép kis rózsaszín zokni lányt, és mentem bókolni kezdett neki, hogy milyen szép ici-pici. Tetszett a rózsaszín zokni lánynak az udvarlás. Jókor jött ez az ismeretség, mert már nagyon unta a rózsaszín párját. Tartotta magát ahhoz, hogy egy férfi zokni nem lehet barbi-színű.

Most vígan úszkáltak együtt a finom, könnyű mosóporhabban.

De egy pár perccel később már meg is történt a baj. A rózsaszín zokni beleakad a mosógép egyik mosnivaló ruhadarab masnijába, és a mi fekete szürkecsíkos zoknink bizony sietett frissen megismert barátnőjét kiszabadítani.

Ebben a pillanatban ért oda fekete-szürkecsíkos asszonyság, s meglátta párját enyelegni a rózsaszínű zokni lánnyal, olyan haragra gerjedt, hogy a mosógép tartály tetejéig csapta a vizet, amibe majdnem minden zokni belefulladt. Igyekeztek is mind a felszínen úszni.

De ekkor jött a hideg zuhany a jó illatú öblítővel, s elsodorta fekete-szürkecsíkos asszonyságot a párja mellől.

Végül vége lett a mosásnak. Igaz derékszorító volt a centrifugázás, de boldogak voltak, mikor szárítókötélre kerülhettek és egymás mellé. Az asszonyság csak messziről nézte őket, és mérgében leugrott a kötélről.

Ám egy kéz felvette, és feltűzte újra. Bár ne tette volna, mert épp a férfi zokni és rózsaszín párja közé csipeszelte.

Lett is nagy háború. Olyan ricsajt csaptak, hogy a madarak is megálltak röptükben. A szél is mérgesebben fújt. Olyannyira, hogy lefújta fekete-szürkecsíkos asszonyságot a kötélről, és messze vitte a kert távoli sarkába.

Így történt, hogy fekete-szürke csíkos zokni együtt maradhatott rózsaszínű párjával, ám időközben egy pici lyuk keletkezett rajta. Talán valamelyik madár csipte ki, valami magnak gondolva.

Lassan beszedték őket, s a sötét zokni bizony a páratlanok dobozába került…

Kép: Pixabay.com

Szólj hozzá

Fősodor Curia